Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Επανέναρξη "εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ"

Print

Αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ 10 και 12 Ιουλίου, όπου & 270 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση 25.000 νοικοκυριών με ποσοστά έως 70%

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του ίδιου του Γ.Γ. του ΥΠΕΝ, κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο ο οποίος ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον Άλφα 9,89 πως η έκδοση του οδηγού του Β’ κύκλου του “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον 2019” αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Βέβαια, πηγές της Energycert αναφέρουν πως ίσως να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έκδοση του οδηγού χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος.

Ο οδηγός του προγράμματος

Μέσω του οδηγού αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υποβολή από τα νοικοκυριά αιτήσεων υπαγωγής στις χρηματοδοτούμενες δράσεις. Αν και τα παραπάνω αναμένεται να μείνουν ίδια με το προηγούμενο πρόγραμμα, όπως έχει γίνει γνωστό σε ανακοινώσεις, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Energycert:

Ποια είναι τα γενικότερα κριτήρια για να είναι η κατοικία σας επιλέξιμη;

Το διάστημα των αιτήσεων

Πολύ σημαντικό είναι πως οι αιτήσεις θα γίνονται σταδιακά ανά περιφέρεια μέχρι εξάντληση των πόρων της κάθε περιφέρειας για να περιοριστούν προβλήματα υπερφόρτωσης του πληροφοριακού συστήματος. Μια ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος είναι ότι το διάστημα που θα δίνεται για κάθε περιφέρεια, σύμφωνα με πηγές της Energycert θα είναι ΜΟΝΟ τρεις μέρες. Το γεγονός αυτό ενισχύει την πεποίθηση μας πως για να εξασφαλίσει ένας ενδιαφερόμενος την ένταξη της κατοικίας του στο πρόγραμμα θα πρέπει να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ την ετοιμασία της αίτησης του.

Πιθανότερο διάστημα αιτήσεων ανά περιφέρεια:

Επίσης, πληροφορίες της Energycert αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν κάποια “κενά” του πληροφοριακού συστήματος, πριν την έναρξη των αιτήσεων, τα οποία στον προηγούμενο κύκλο οδήγησαν στην άδικη, κατά τη γνώμη μας, απένταξη κάποιων αιτήσεων. Π.χ. το σύστημα αν και δέχονταν αιτήσεις για κατοικίες που ήταν πρόσφατες κυριότητες από ψιλούς κυρίαρχους, το ΥΠΕΝ μετά τις ακύρωσε πατώντας σε μη ξεκάθαρο σημείο του οδηγού που ανέφερε πως πρέπει να γίνουν μόνο από τους επικαρπωτές.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος

Η επιδότηση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος εξαρτάται από το ετήσιο εισόδημα τους και από τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον 2019», όπως και το προηγούμενο, προβλέπει εκτός από την απευθείας επιχορήγηση των νοικοκυριών και την επιδότηση δανείου (άτοκο).

Οι κλίμακες επιδότησης σύμφωνα με τον προηγούμενο οδηγό παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα αλλά και ο αριθμός προστατευόμενων μελών καθορίζουν το ύψος της επιδότησης.

Εργασίες που καλύπτει το πρόγραμμα

Συμβουλές για την επιτυχή έκβαση της αίτησής σας

'Έχοντας διαχειριστεί πολλές αιτήσεις του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον ΙΙ το 2018, με απόλυτη επιτυχία (100%) ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις τελευταίες εξελίξεις και τις μοιραζόμαστε άμεσα με όλους τους ενδιαφερόμενους.
Στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να εστιάσουν στα εξής σημεία:

https://www.b2green.gr